Gazdálkodj okosan!

S.P.O.R. (v0.7)

S.P.O.R. (v0.7)

Helycsinálás

2009. február 16. - p308

Az emberi lét egyik meghatározó ismérve a felhalmozás. Olykor (és nem is olyan ritkán) ez hatalmas kacat-hegyeket eredményez. Ekkor jön a nagytakarítás, a szelektálás, a kidobálás. Holott ami számunkra "szemét", másnak hasznosítható. Erre találták ki az online piactereket (Vatera.hu, Teszvesz.hu, Mennyiavege.hu, Zsibvasar.hu, eBay.com és a többi). Nem nagy fáradtság felpakolni pár felesleges cuccot, és még mindig jobban járunk annál, mintha csak kidobtuk volna a szemétbe. (Egy ilyen kuka mellé rakott fa fényképezőgép-állványt adtam el 2500 Ft-ért a Vaterán. Megérte vagy nem?)

A legfőbb kérdés: használni akarom még (az eladásra szánt dolgot) az elkövetkezendő 2 évben? A másik: kellhet ez valakinek egyáltalán? És mennyiért venné meg?

A takarékoskodás másik módja, ha ezeken a piactereken szerzünk be fontos dolgokat. De erről majd legközelebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://spor.blog.hu/api/trackback/id/tr86946633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása