Gazdálkodj okosan!

S.P.O.R. (v0.7)

S.P.O.R. (v0.7)

Szocpol

2015. január 27. - pgo

Azt tudtátok, ha szocpolt (helyesen: lakáscélú állami támogatás) igényelt és kapott, akkor a később született gyermek után is igénybe veheti a támogatást?

12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet 5. § (7) A 2009. július 1-jét megelőzően benyújtott kölcsönszerződés iránti kérelmek esetén a kölcsönkérelem benyújtásának időpontjában hatályban volt jogszabály rendelkezéseinek megfelelő adóst az ott meghatározott mértékű kedvezmény a kölcsönszerződés megkötését követően született gyermekek után is megilleti – ide nem értve a 6. § (3) bekezdés b), c) pontja szerinti gyermeket –, számításba véve a születés időpontjában, örökbefogadásnál az örökbefogadás időpontjában meglévő (1) bekezdés szerinti gyermekeiket, személyi és egyéb – a kölcsönszerződés iránti kérelem benyújtásának időpontjában hatályban volt rendelet szerinti – feltételeket. Amennyiben a támogatásra jogosult adós a kedvezményt a 20. § (1) bekezdésében meghatározott határidőt követően igényli, akkor a kedvezmény a (2) bekezdés a) és b) pontjában meghatározott célra nyújtott és a születés időpontjában meglévő kölcsönből még fennálló tartozás csökkentésére használható fel. A 12–13. § szerinti kölcsönök esetében a gyermek születésének, vagy örökbe fogadásának időpontjáig esedékessé vált és az adós terhére elszámolt szerződéses kamatoknak a kedvezményre jutó összegét is jóvá kell írni. Amennyiben az igénylés a 20. § (1) bekezdésében meghatározott határidőn belül történik, a kedvezmény – az adós választása szerint – az építési költség (vételár) megfizetésére is felhasználható.

Ebben is benne van: 256/2011. (XII. 6.) Korm. rendelet 

8. § (1) Lakáscélú hitelintézeti kölcsönszerződésből eredő tartozás törlesztésére lakásépítési támogatást igényelhet a lakásépítési támogatást korábban született gyermeke után igénybevevő a később született gyermeke után is, a lakáscélú hitelintézeti kölcsönszerződés megkötésének időpontjában érvényes összegben és feltételek szerint.

Mit kell tenni? El kell menni ahhoz a bankhoz, ahol a támogatást igényelted, és kérni a formanyomtatványt, ezt kitöltve be kell adni a szükséges mellékletekkel, és várni a válasz.

"Mi csak egy stockfotóhoz álltunk össze, nem tudjuk, miről van szó."

A bejegyzés trackback címe:

https://spor.blog.hu/api/trackback/id/tr907114411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása