Gazdálkodj okosan!

S.P.O.R. (v0.7)

S.P.O.R. (v0.7)

Hogyan spóroljunk helyet a fagyasztóban?

2017. február 09. - pgo

2 percért 2 gigabájt a Drive-odon!

Biztonsági ellenőrzéshez katt ide

Bejelentkezést követően át kell nézned a biztonsági beállításaidat. Ellenőrizheted, milyen eszközökről léptél be, milyen alkalmazásoknak adtál fiókengedélyeket, valamint beállíthatod többek között a kétlépcsős bejelentkezést. 

Idén már azonnal megkapjuk a 2 GB Drive tárhelyet! :-) Viszont nem leltem időpontot arra vonatkozóan, hogy meddig tart az akció. A mai napon biztosan, tehát jó lesz sietni, nehogy lemaradj a potya tárhelyről!

Forrás: androlib.blog.hu

Közgyűjtemények ingyen:

Hungaricana

Egységes online keresőfelületen váltak elérhetővé a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) által támogatott digitalizálási projektek; a folyamatosan bővülő Hungaricana összevont közgyűjteményi portálon 20 millió oldalnyi anyag, 5 millió térkép, 5 millió eddig ismeretlen kép és ugyanennyi bibliográfiai adat áll a látogatók rendelkezésére.

Proaktív

pénzszerzés

"Egy olyan klub tagja lehetsz, amelyben az érdeklődésednek megfelelő cikkeket írunk számodra.
Olvasásukkal, megosztásukkal nem csupán szórakozol/szórakoztatsz és a tudásod gyarapszik, de akár 10 millió Ft-ot is nyerhetsz az állandó nyereményjátékban!

A Téged érdeklő témákban megjelenő cikkekről e-mail értesítőt is kérhetsz! Érdekes és friss írásokat olvashatsz a következő témákban: életmód, nyereményjáték, programok, szépségápolás, pénz, játék, recept, konyha, egészség, otthon, aktuális hírek, fűszerek, ételek, pszichológia, párkapcsolat, háztartási praktikák, munka, karrier és még hosszasan sorolhatnánk."

Szocpol

Azt tudtátok, ha szocpolt (helyesen: lakáscélú állami támogatás) igényelt és kapott, akkor a később született gyermek után is igénybe veheti a támogatást?

12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet 5. § (7) A 2009. július 1-jét megelőzően benyújtott kölcsönszerződés iránti kérelmek esetén a kölcsönkérelem benyújtásának időpontjában hatályban volt jogszabály rendelkezéseinek megfelelő adóst az ott meghatározott mértékű kedvezmény a kölcsönszerződés megkötését követően született gyermekek után is megilleti – ide nem értve a 6. § (3) bekezdés b), c) pontja szerinti gyermeket –, számításba véve a születés időpontjában, örökbefogadásnál az örökbefogadás időpontjában meglévő (1) bekezdés szerinti gyermekeiket, személyi és egyéb – a kölcsönszerződés iránti kérelem benyújtásának időpontjában hatályban volt rendelet szerinti – feltételeket. Amennyiben a támogatásra jogosult adós a kedvezményt a 20. § (1) bekezdésében meghatározott határidőt követően igényli, akkor a kedvezmény a (2) bekezdés a) és b) pontjában meghatározott célra nyújtott és a születés időpontjában meglévő kölcsönből még fennálló tartozás csökkentésére használható fel. A 12–13. § szerinti kölcsönök esetében a gyermek születésének, vagy örökbe fogadásának időpontjáig esedékessé vált és az adós terhére elszámolt szerződéses kamatoknak a kedvezményre jutó összegét is jóvá kell írni. Amennyiben az igénylés a 20. § (1) bekezdésében meghatározott határidőn belül történik, a kedvezmény – az adós választása szerint – az építési költség (vételár) megfizetésére is felhasználható.

Ebben is benne van: 256/2011. (XII. 6.) Korm. rendelet 

8. § (1) Lakáscélú hitelintézeti kölcsönszerződésből eredő tartozás törlesztésére lakásépítési támogatást igényelhet a lakásépítési támogatást korábban született gyermeke után igénybevevő a később született gyermeke után is, a lakáscélú hitelintézeti kölcsönszerződés megkötésének időpontjában érvényes összegben és feltételek szerint.

Mit kell tenni? El kell menni ahhoz a bankhoz, ahol a támogatást igényelted, és kérni a formanyomtatványt, ezt kitöltve be kell adni a szükséges mellékletekkel, és várni a válasz.

"Mi csak egy stockfotóhoz álltunk össze, nem tudjuk, miről van szó."

cikk.club

Hamarosan indul egy oldal: Cikk.Club néven. Az oldal írói közösségnek hívatja magát, a cikkekért pénzt ígér cserébe. Bár a legmagasabb árként megjelölt 300 Ft egy 1500 karakter terjedelmű cikkért elég gyalázatos, figyeljük, hogy mi lesz belőlük.

Update: Szerintem az oldal kamu. Nem ajánlom se jó, se rossz szívvel.

Delivery to the following recipient failed permanently:

     cpc@cikk.club

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain cikk.club by 78.47.8.164. [78.47.8.164].

The error that the other server returned was:
550 Unroutable address

Lomi

Devecserben van egy régi laktanya. Ott összpontosul a rengeteg nyugati lomtalanításból összeszedett cumó. Van minden, amit odaát kidobtak, a mieink összeszedtek, és hazahoztak. Alkudni kötelező. Kell hozzá egy kis szerencse is, és egy kis kézügyesség, hogy az esetleg hibás dolgot meg tudja javítani az ember. De fillérekért lehet hozzájutni akármihez. Ráadásul sok "árus" van egy helyen, egy délelőtt alatt bejárható a hely, és nehéz üres kézzel távozni. Számlára viszont ne számítsunk.

Szerettem volna ide tenni egy térképet, de nem vagyok biztos benne, hogy jól emlékszem, ezért inkább azt javaslom, hogy menj el Devecserbe és a kérdezősködj.

A Nol is írt róla.

Ingyenkönyv

A könyves blogban találtam ezt a bejegyzést. Ide teszem.

Sokat spórolhatunk és a fölösleges rohangálástól is megkímélhetjük magunkat, ha a kötelező olvasmányokat e-könyvben szerezzük be. Móriczot vagy Dosztojevszkijt olvasni okostelefonon, tableten vagy e-könyv olvasón ma már egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás, de a haladó felfogásnak egyelőre számtalan árnyoldala is van. Körképünkből kiderül, hogy mennyit spórolhat az e-könyvekkel és hogy miért kell lopnia annak, aki a telefonján akarja elolvasni a Légy jó mindhalálig-ot.

Itt meg egy kereshető adatbázis, ami Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán keres.

Update: Itt is van pár.

süti beállítások módosítása